Підтримати нас

Виставка на честь принца Філіпа відкрилася у Віндзорському замку

Автор статті
24 червня 2021 14:30
870
Поширити:

Виставка, присвячена життю і спадщині британського принца Філіпа, відкрилася сьогодні у Віндзорському замку.

Як повідомляє міжнародне інформаційне агентство Reuters, на виставці представлено безліч неймовірних предметів, які герцогу Единбурзькому дарували за час офіційних обов'язків та закордонний візитів.

Виставку* планували ще за життя принца Філіпа, в рамках святкування його 100-річчного ювілею. За словами куратора виставки Саллі Гудсір, Філіп знав про виставку та її зміст.

На виставці показано королівське весілля принцеси Єлизавети й принца Філіпа, а також військово-морська кар'єра її покійного чоловіка, благодійна діяльність та його любов до поїздок каретою.

Серед представлених експонатів – коронаційні мантії та корона, які Філіп носив на коронації королеви Єлизавети в 1953 році.

Вперше буде виставлено портрет принца, написаний у 2017 році, в рік його виходу на пенсію.

Картину малював Ральф Хеймана, там зображений герцог Единбурзький у синьо-червоній уніформі.

Є і такі досить особисті речі: щоденник королеви Вікторії.

Серед незвичайних експонатів: рамка Фаберже з фотографіями короля Георга VI та королеви Єлизавети, подарована на весілля; шаховий набір, подарований Нельсоном Манделою під час його візиту до Великобританії в 1996 році, коник розміром з людину, подарований колишнім президентом Франції Жоржем Помпіду під час його візиту до Великобританії в 1972 році, а також пара ковбойських чобіт з золотими буквами, подаровані принцу під час його візиту в Х’юстон, штат Техас, в 1991 році.

Особисто Єлизавета II відкривати виставку не буде, але повідомляється, що їй запропонують приватну екскурсію, — пише Hello!

Для широкого загалу виставка буде відкрита до 20 вересня.

*Виставку “Принц Філіп: Свято” спочатку планувалося присвятити до 100-річчя принца Філіпа 10 червня 2021 року. На жаль, герцог Единбурзький помер 9 квітня у Віндзорському замку у віці 99 років, не доживши до свого ювілею лише кілька місяців.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ