Підтримати нас

Віртуоз із Жашкова грав на гармошці без пауз упродовж дванадцяти годин

Автор статті
03 жовтня 2020 07:00
814
Поширити:

Вперше в Україні музикант спромігся без пауз грати на гармошці впродовж дванадцяти годин поспіль. До того ж, грав віртуоз обома руками виключно на лівій клавіатурі!

Гармоніста звуть Іван Сухий, він - заслужений працівник культури з міста Жашків Черкаської області. Свій “клавіатурний марафон” жашківчанин присвятив Міжнародному дню музики, який відзначався 1 жовтня. 

Досягнення Сухого зафіксував Національний Реєстр Рекордів України.

Задля того, щоб встановити рекорд, Іван почав грати 1 жовтня о 00:00 та закінчив о 12:00. Він виконав сотні українських і народних творів. Музикант розповів, що таку техніку гри побачив у Білорусі в якогось невідомого дідуся.

"Я побачив, як чоловік грав на лівій частині гармошки обома руками. Він робив це повільно, а я подумав, що можна було б виконання зробити швидшим. Із того часу в мене була мрія – зробити це першим в Україні. Я багато думав, як це реалізувати і вирішив порадитися зі своїми учнями: грав для них по три години. А вони мені підказували, де що потрібно змінити та підправити. У мене не було часу. У мене була сила волі. І я це зробив", - розповів Іван Сухий.

Додамо, що Іван Сухий працює в Жашківській дитячій музичній школі, він є творцем та незмінним керівником зразкового дитячого ансамблю гармоністів. Створив єдиний в Україні музей гармоніки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ