Підтримати нас

Вірменія виплатить понад мільйон євро компенсації за порушення права на справедливий суд

Автор статті
28 серпня 2019 07:25
753
Поширити:

Європейський суд з прав людини зобов'язав владу Вірменії виплатити штраф у розмірі 1,6 млн євро за порушення права на справедливий суд.

Позивався проти влади країни 83-річний Юрій Варданян. На початку 2000-х років у Єревані почали будівництво Північного проспекту – пішохідної вулиці довжиною півтора кілометра в центрі міста, повідомляє видання Jam News.

Тоді будівельники зносили старі будинки та вилучали на користь держави земельні ділянки, а за вилучену землю влада платила компенсацію. Однак, за словами Варданяна, його сім'я отримала за ділянку, яка на ринку оцінювалась у 570 тисяч доларів, усього 111 тисяч доларів. Таку суму чоловік у позовній заяві назвав "мізерною".

У 2007 році Варданян, який намагався відстояти свої права в національних інстанціях, разом з іншими постраждалими від дій влади подав позов до ЄСПЛ, а вже у 2016 році судді визнали порушення права на справедливий суд щодо нього. У липні цього року суд остаточно затвердив суму штрафу, яка, за даними журналістів, перевищує загальну суму компенсацій за вердиктами проти Вірменії протягом 2007–2018 років.

Наразі з родиною потерпілого обговорюють можливість виплати штрафу частинами, проте, якщо Варданян відмовиться від такої пропозиції вірменських чиновників, влада країни буде зобов'язана виплатити чоловікові всю суму одразу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ