Підтримати нас

Вірджинія стала першим південним штатом, де скасували смертну кару

Автор статті
01 березня 2021 16:00
879
Поширити:

Сенат штату Вірджинія проголосував за скасування смертної кари. Тепер закон спрямують на підпис губернатора штату, й очікується, що він його підпише.

Натомість найвищою мірою покарання у Вірджинії тепер стане довічне ув’язнення без права на помилування. Проте деякі члени Республіканської партії у Вірджинії наполягали на тому, щоб залишити смертну кару за злочини найвищої тяжкості.

Вірджинія стане 23 з 50 штатів США і першим південним штатом, де скасують смертну кару. Минулого року відповідний закон прийняли у Колорадо.

У 1972 році Верховний суд США скасував смертну кару, проте відновив її у 1976 році. З того часу у Вірджинії стратили 113 людей - таким чином, цей штат є на другому місці за кількістю страт у США після Техасу. Востаннє смертну кару у Вірджинії застосували у 2017 році.

Згідно з законодавством штату, в’язні можуть вибрати, як саме буде здійснена страта: шляхом ін’єкції або на електричному стільці.

Зараз у Вірджинії залишаються двоє в’язнів, які очікували на смертну кару. У разі підписання нового закону губернатором, їхні вироки змінять на довічне ув’язнення без можливості дострокового звільнення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ