Підтримати нас

Випадкові наукові відкриття

Автор статті
20 грудня 2020 16:00
1,246
Поширити:

Сьогодні майже щодня відбуваються нові відкриття та проводяться експерименти. Хоча не всі наукові напрацювання – це результат виважених та спеціальних досліджень. Їх відкриття могло статися випадково. Ось кілька прикладів таких незвичайних винаходів.

1.  Застібка-липучка. Одного дня 1941 року швейцарський інженер Жорж де Местраль прогулювався зі своєю собакою в Альпах. Повернувшись додому, він вирішив не одразу очищати тварину від голівок реп’яха, а подивитися на нього в мікроскоп. Вчений виявив, що кожна голівка має маленькі гачки, за допомогою яких реп’яхи чіпляються до тварин або одежі. Не довго думаючи, інженер створив нову систему зачіпок, які й сьогодні користуються популярністю.

2.  Тефлон. У 1938 році вчений Рой Планкет намагався змінити небезпечні охолоджувачі в холодильниках. А винайшов поверхню, яка була найбільш витривала до високої температури – тефлон.      

3. Кока-кола. У далекому XIX столітті англійський фармацевт Джон Пембертон намагався винайти ліки проти мігрені. Рецепт був доволі простий: листя коки та горіхи коли. Але його помічник випадково змішав два інгредієнти з газованою водою – так з’явилася Кока-кола.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ