Підтримати нас

Віллу Авакова завішали плакатами та портретами вбитих активістів

Vgoru
Автор статті
07 лютого 2019 14:02
740
Поширити:

В італійському регіоні Лаціо активісти українського центру “Речовий доказ” влаштували протест біля вілли міністра внутрішніх справ Арсена Авакова: паркан завішали портретами вбитих і побитих громадських діячів і журналістів, щодо яких досі не визначені виконавці та замовники нападів та вбивств.

Як повідомили в “Речовому доказі”, акція відбулася в середу, 6 лютого, на вулиці Баттері італійського муніципалітету Сан-Феліче-Чірчео.

Про цей будинок Авакова раніше писали “Наші гроші”.

“Тут мешкає корумпований голова МВС України, який відмовляє в правосудді активістам та журналістам, що були вбиті або стали жертвами атак та переслідувань”, – написали на в’їзді до маєтку учасники протесту.

На паркан маєтку за допомогою трафаретів нанесли прізвища, дати народження і смерті Катерини Гандзюк, Олександра Музичка (УНСОвця Сашка Білого, вбитого ще навесні 2014 року), журналіста Павла Шеремета та адвоката Ірини Ноздровської.

“Саме за час каденції Арсена Авакова вбили цих людей”, – нагадали в “Речовому доказі”.

Також на огорожу вілли почепили близько 40 плакатів із портретами діячів, на яких було скоєно нападів, та історіями цих замахів.

вілла Авакова - Сан-Феліче-Чірчео - протест
вілла Авакова - Сан-Феліче-Чірчео - протест _2
вілла Авакова - Сан-Феліче-Чірчео - протест _3
вілла Авакова - Сан-Феліче-Чірчео - протест _4
вілла Авакова - Сан-Феліче-Чірчео - протест _Музичко
вілла Авакова - Сан-Феліче-Чірчео - протест _5
 

“40 фотографій постраждалих активістів зі списку Катерини Гандзюк також нагадали міністру про те, що завдяки свавіллю та умисній бездіяльності системи Нацполіції в Україні проти громадських активістів розгорнувся справжній терор. При цьому поліцейські відверто саботують розслідування та не карають замовників нападів, а сам міністр внутрішніх справ взагалі не коментує постійне переслідування активістів”, – заявили організатори протесту в Італії.

“Попри проведені десятки акцій протесту, Аваков так і не поніс жодної відповідальності за свою злочинну діяльність. Але ми не забудемо про це. І не зупинимось, поки винні у вбивствах та побиттях активістів не будуть покарані”, – наголосили протестувальники.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ