Підтримати нас

Військові рф знищують врожай на Херсонщині. Поліція відкрила провадження

Vgoru
Автор статті
09 липня 2022 10:37
786
Поширити:

Російські військові обстрілюють сільськогосподарські угіддя. Щодня спалахують масштабні пожежі, вже вигоріло сотні гектарів пшениці, ячменю та інших зернових.

Про це інформує Поліція Херсонської області.

Правоохоронці повідомляють: через постійні обстріли гасити такі пожежі на деокупованих територіях вкрай важко. На окупованих землях військові рф не дозволяють цього робити. Загарбники знищують склади з зерном, сільськогосподарську техніку та сонячні електростанції. Щоб урятувати хоч частину врожаю, селяни працюють на техніці поруч зі стіною вогню. Після пожеж залишається випалена земля.

Цього тижня на території Херсонщини майже щодня фіксувалися пожежі у лісах та на полях, спричинені обстрілами.

Біля села Розлив Білозерської територіальної громади загорілося 12 гектарів зернових культур. Горів сосновий ліс в Олешківській територіальній громаді. Через присутність військ рф пожежі ніхто не гасив.

Після обстрілу Генічеського району спалахнула пожежа на пшеничному полі біля смт Новоолексіївка та села Новопокровка. Вогонь знищив врожай та сільськогосподарську техніку.

Після обстрілу військами рф Каховського району загорівся сосновий ліс на 5 гектарах.

Військовослужбовці рф обстріляли Великоолександрівську територіальну громаду. Спалахнули пшеничне та ячмінне поля на площі близько 150 га.

Через ворожий артилерійський обстріл загорівся сосновий ліс біля Коханів.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 8 до 12 років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ