Підтримати нас

Військові інженери США готують базу в Очакові для Sea Breeze

Автор статті
11 липня 2019 07:27
982
Поширити:

В Очакові Миколаївської області американські інженери допомагають реалізувати відбудову інфраструктури базування надводних сил Військово-морських сил ЗС України. 

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України, передає УНН.

Зі слів представника відділу оборонного співробітництва посольства США в Україні підполковника Брендона Хіла, проект реалізують за сприяння міністерства оборони США, посольства та відділу оборонного співробітництва.

Наразі, як повідомляється, військові США проводять реконструкцію об’єктів, необхідних для повноцінного проведення навчань серії Sea Breeze ("Сі Бриз").

Американські партнери вже звели та передали в експлуатацію будівлю оперативного центру, ведуть завершальні роботи на споруді для обслуговування катерів. У планах американських військових - ремонт та підсилення пірсу. Наступний проект після Очакова, який планують реалізувати американські військові інженери, - це будівництво гуртожитків для військовослужбовців ВМС ЗС України у Миколаєві, повідомили у Міноборони.

Нагадаємо, будівництво в Очакові у Миколаївській області оперативного центру для ВМС розпочали ще на початку серпня 2017 року інженерно-будівельні частини військово-морських сил США.

У ВМС США тоді пояснили, що морський оперативний центр буде служити як головний планувальний і оперативний центр під час майбутніх військових навчань, що проводяться Україною.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ