Підтримати нас

Відверті розмови на перегляді фільму «Біла мама»

Автор статті
25 листопада 2019 03:06
821
Поширити:

На Херсонщині триває Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

У п’ятницю, 22 листопада, ми завітали до Центру розвитку сім’ї та батьківства «Мій Дім» у Херсоні з фільмом «Біла мама». Команда Центру «Мій дім» вже багато років допомагає дітям-сиротам стати частиною люблячої сім’ї та проводить підготовку батьків-кандидатів, які хочуть всиновити дитину, стати опікуном, прийомною родиною, або створити дитячий будинок сімейного типу. Подивитися документальний фільм  прийшло багато батьків та працівників Центру.

Фото Ілони Коротіциної

Фільм «Біла мама» режисерок Зосі Родкєвич та Євґєнії Останіної знайомить  із Аліною Макаровою – мамою шести власних і однієї прийомної дитини. Її колишній чоловік – ефіопець, тож усі діти змішаного походження. Лише її прийомний син білий, але психологічно неврівноважений. Старші діти Аліни розуміють, що усиновлення пов’язане із труднощами, і бояться, що місця, часу і любові не вистачить на всіх. Проте вона переконує їх, що чинить правильно. Новий хлопчик приносить їм чимало проблем. Аліна показує дива витримки і педагогічних талантів. Діти стають її союзниками у вихованні нового сина.

Фото Анни Полякової

Після перегляду глядачі та глядачки всі, як один, висловлювали захоплення героїнею фільму, її терпінням, мужністю та талантом бути мамою.

«У багатьох сценах я просто впізнавала себе. Два роки тому ми взяли на всиновлення хлопчика і нам було дуже важно спочатку. Тепер він ходить у школу, ми стали справжньою сім’єю» - розповіла одна з глядачок.

«Я дивилась на цю жінку і просто захоплювалася. У нас дитина з дитячого будинку і я розумію як це. На її місці я б уже давно розкричалась, а вона продовжувала триматись, наче скеля. Напевно, це правильно, у сім’ї хтось має бути таким спокійним і завжди врівноваженим. Приклад цієї родини заворожує», - поділась враженням жінка.

Фото Ілони Коротіциної

Після обговорення Олена Старюк, регіональна координаторка фестивалю, юристка та керівниця громадської приймальні БО «Фонд милосердя та здоров'я» розповіла, де ще можна буде подивитися документальні фільми в рамках Мандрівного Docudays UA у Херсоні.

Найближчі відкриті покази відбудуться у смт. Новотроїцьке - 28 листопада, смт. Каланчак - 29 листопада. Відкриті покази в Херсоні відбудуться з 1 по 10 грудня,  традиційно в кінотеатрі Мультиплекс. Вхід на всі заходи – вільний.

Стежте за анонсами на сторінці і Мандрівний фестиваль Docudays UA на Херсонщині.

Фестиваль – не політичний і не комерційний.

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області:

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ