Підтримати нас

Відбувся мізерним штрафом помічник нардепа з БПП, який за 150 тисяч організував запити для тиску на слідчих

Автор статті
07 травня 2018 11:25
664
Поширити:

Колишній помічник народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Василя Брензовича Іван Бедринець пішов на угоду зі слідством і отримав 12 750 грн штрафу за зловживання впливом.

Про це свідчить вирок Тячівського райсуду від 12 квітня.

У травні 2017 року Бедринець на прохання свого знайомого пообіцяв йому допомогти із застосуванням своїх зв’язків у Верховній Раді уникнути кримінального переслідування у провадженнях, які розслідувало слідче управління ГУ Нацполіції у Закарпатській області.

Бедринець переконав знайомого, що організує підготовку та скерування до правоохоронних органів запитів від імені народного депутата з приводу неправомірних дій працівників поліції. За його словами, направлення вказаних депутатських запитів створить тиск на органи досудового розслідування, перешкодить проводити подальші слідчі дії стосовно його знайомого, а працівники поліції будуть відсторонені від здійснення досудового розслідування та покарані.

За підготовку та направлення вказаних запитів знайомий мав перерахувати Бедринцю 150 тис грн, на що знайомий погодився.

У подальшому Бедринець узгодив підготовку запиту від імені нардепа Олександра Дубініна (обраний від БПП, зараз – позафракційний).

19-25 травня 2017 року Бедринець отримав від знайомого 150,5 тис грн, після чого розповів останньому, що передав ці гроші представнику Дубініна у якості оплати за виготовлення та надсилання керівникам правоохоронних відомств депутатських запитів.

Як відзначається у вирку, 17.05.2017 від імені народного депутата Дубініна на адресу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Голови Нацполіції України Сергія Князєва, генпрокурора Юрія Луценка були направлені звернення в інтересах дружини знайомого Бедринця – Фери-Клемонци О.Ю., в яких вказувалось про неправомірність дій співробітників ГУ Нацполіції у Закарпатській області, Управління захисту економіки в Закарпатській області ДЗЕ НП України, а також ініціювалось питання щодо проведення службового розслідування та притягнення винних осіб до відповідальності.

Дії Бедринця кваліфіковано як одержання неправомірної вигоди для себе за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

15 лютого цього року Бедринець уклав угоду з прокурором Закарпатської області Сергієм Малицьким і визнав себе винним в інкримінованому правопорушенні. Відповідно до угоду Бедринцю призначено покарання у вигляді штрафу 12 750 грн.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що вказаний знайомий Бедринця – це підприємець, який разом із посадовцем РДА підозрюється у привласнення 2 млн грн бюджетних коштів шляхом завищення цін при поставках вугілля до навчальних закладів району.

Під час обшуку у Бедринця були вилучені $70 тис, паспорт іншої держави (за даними ЗМІ, – це паспорт Угорщини), а також значну кількість посвідчень, в тому числі – пенсіонера МВС. Однак, жодного стосунку до органів внутрішніх справ він не має.

Помічнику народного депутата було повідомлено про підозру за ч.5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК (пособництво в отриманні хабара, йому загрожувало до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна), а підприємцю – за ч. 4 ст. 369.

Зауважимо, що Бедринець раніше був також помічником народних депутатів від Партії регіонів Миколи Круглова, Валентина Ландика та Миколи Жука.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ