Підтримати нас

Від штаму “Дельта” на Херсонщині померли дві людини

Автор статті
05 серпня 2021 13:03
1,004
Поширити:

Сьогодні під час прессконференції Головний державний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич повідомив невтішну новину: двоє людей померли від штаму коронавірусу “Дельта”.

Зразки  біоматеріалів, відібрані в них,  перевірили в профільній лабораторії. Дослідження проводив Інститут молекулярної біології та генетики України.

Аналіз відправляли ще 16 червня, отже, починаючи десь із середини червня,  штам Дельта циркулює в області та поступово витісняє інші штами, сказав  Юрій Ромаскевич.

Як відомо, лікарі підтверджують, що штам Дельта є набагато заразнішим і супроводжується тяжким клінічним перебігом, що призводить до високого рівня смертності. 

 Юрій Ромаскевич говорить, що Херсонщина має один із найвищих рівнів захворюваності в Україні. І та динаміка, яка є нині, дає змогу стверджувати, що невдовзі жителі Херсонської області будуть вимушені повернутися до карантинних обмежень. 

Штам “Дельта" нині залишається недостатньо дослідженим.

У випадку зараження "Дельтою" симптоми можуть бути традиційними для Covid-19 - кашель, лихоманка, втрата відчуття запаху і смаку. Але водночас дослідник захворювання професор Тім Спектор зазначав: з новим штамом такі симптоми трапляються рідше.

Отже, найпоширенішими симптомами "Дельти" називають: головний біль, біль у горлі, нежить. Окрім того, "Дельта" в деяких випадках також може вражати кишківник. Це може спричинити симптоми, які нагадують харчове отруєння, зокрема, пронос і блювоту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ