Підтримати нас

Viber знову доступний на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
06 липня 2022 14:33
1,251
Поширити:

Команда Rakuten Viber повідомила про успішну підтримку роботи месенджера в Херсоні та області після його блокування самопроголошеною владою. 

Тепер Viber знову повністю доступний усім користувачам в Україні.

Про це інформує ресурс 24 канал.

Як повідомили 24 каналу представники Rakuten Viber, команда месенджера буде й надалі робити все можливе для забезпечення роботи застосунку на всій території України, зокрема й там, де його намагаються блокувати.

Напередодні, у вівторок, 5 липня, месенджер Viber перестав працювати на території Херсонської області. Користувачі скаржилися на блокування доступу до програми. Отримати доступ до Viber було можливо лише з допомогою VPN.

Зараз функціонування месенджера відновлено. Раніше окупанти намагалися блокувати доступ до месенджера на території Донецької та Луганської областей. Пояснюють це тим, що Viber використовують начебто "для поширення шкідливих програм, на базі яких завдаються реальні удари та розкривається розташування критичної цивільної та військової інфраструктури".

У Rakuten Viber наголошують, що будь-які спроби обмежити роботу сервісу є спрямованим обмеженням сотень тисяч українців від спілкування з родинами, від джерел правдивої інформації в каналах державних установ та українських ЗМІ та від доступу до критичних сервісів, наприклад, банківських.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ