Підтримати нас

"Вгору" та "Кавун.City" – найбільш гендерночутливі видання на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
29 квітня 2021 13:07
980
Поширити:

Про це свідчать дані моніторингу матеріалів друкованих та інтернет-видань, які працюють в області.

“Вгору” отримала найвищий індекс гендерної чутливості серед друкованих видань - 51%. На другій позиції газета “Новий день” (44%), на третій – газета “Гривна” (39%). Найгірший показник у газети “Дніпровський проспект” - 22%. 

Медіаплатформа “Вгору” у базі, що використовувалась для моніторингу, усе ще належить до друкованих видань, та вже чотири роки новини та матеріали журналістів виходять на сайті https://vgoru.org/.

Серед інтернет-видань найбільш гендерночутливим у квітні став “Кавун.City” (51%), на другій позиції – Український Південь (40%), третя позиція у видання “МОСТ” (38%).

Для аналізу було обрано публікації 10 медіавидань: “Вгору”, “Гривна”, “Днепровский проспект”, “Новий день”, “Кавун.City”, “МОСТ”, “Український Південь”, “Херсонці”, “Херсонщина за день” та “0552.ua”. Загалом було розглянуто 758 публікацій. 

Метою моніторингу було з’ясувати, наскільки медіа дотримуються гендерного балансу в журналістських матеріалах (у якій кількості жінки і чоловіки фігурують як героїні/герої та експертки/експерти), чи використовуються гендерні стереотипи щодо жінок і чоловіків та сексистський контент, а також чи вживають фемінітиви на позначення посад, професій, виду діяльності жінок. 

Гендерний моніторинг журналістських матеріалів регіональних видань України відбувається у  межах проєкту «Гендерночутливий простір сучасної журналістики», який реалізовується Волинським пресклубом у партнерстві з Гендерним центром, Незалежною громадською мережею пресклубів України за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ