Підтримати нас

Верховна Рада ухвалила Закон про незаконне збагачення

Автор статті
01 листопада 2019 13:44
678
Поширити:

Верховна Рада у четвер, 31 жовтня, у другому читанні та в цілому ухвалила президентський законопроєкт №1031, який вводить кримінальне покарання за незаконне збагачення.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Документ підтримали 259 народних депутатів, з них 227 дала фракція партії "Слуга народу".

Головні тези проекту:

  • Внесення змін до Цивільного кодексу. У такий спосіб у законі з'явиться підстава, щоб забирати активи, набуті внаслідок корупції та махінацій із бюджетом.
  • Конфіскація стосуватиметься винятково чиновників (як місцевого, так і державного рівнів). Щоб потрапити під статтю, треба мати рахунок у банку, машину, нерухомість, коштовності на суму, що значно перевищує офіційний дохід.
  • Підставою для притягнення до відповідальності передбачена різниця у 500 прожиткових мінімумів для працездатних – більш ніж один мільйон гривень. Право на звернення до суду з відповідним позовом надається прокурорам антикорупційної прокуратури – крім справ, де відповідачами є посадові особи НАБУ і САП.
  • Якщо факт незаконного збагачення буде доведено, це може загрожувати винному позбавленням волі терміном від 5 до 10 років із забороною працювати на певних посадах до трьох років.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ