Підтримати нас

Велика Британія планує значно розширити присутність у чорноморському басейні

Автор статті
23 березня 2021 13:30
941
Поширити:

Більш активно і тісно співпрацювати з Україною при розширенні своєї присутності в чорноморському регіоні. Таким є один з пріоритетів Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, принаймні, на найближчі десять років.

Про це, зокрема, зазначено в плані реформування збройних сил держави. Відзначається, що в рамках модернізації армії і флоту Великобританія має намір істотно розширити свій вплив і присутність у Чорному морі, а також в Арктиці і на Західних Балканах. Крім України, серед стратегічних партнерів британців у цих регіонах названі Румунія, Туреччина, Греція та Болгарія.

Документ передбачає вливання багатомільйонних інвестицій у нові фрегати протичовнової оборони. Також планується значне поліпшення взаємодії з такими стратегічними союзниками, як США, Франція, Норвегія і Голландія.

Раніше в Королівстві презентували так званий Комплексний огляд питань безпеки, оборони і зовнішньої політики країни, в якому, крім усього іншого, Російська Федерація  названа "найбільш актуальною загрозою безпеці Європи".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ