Підтримати нас

Вдвічі скоротили список фільмів-претендентів на держфінансування

Автор статті
12 жовтня 2019 09:07
734
Поширити:

Вдвічі скоротили список фільмів-претендентів на держфінансування.

Таке рішення прийняли у результаті звернення міністра культури Володимира Бородянського та враховуючи обсяги фінансування на поточний рік, пише сайт "Gazeta.ua".

Згідно оновленого списку, держфінансування не отримають нові проекти режисерів Мирослава Слабошпицького, Романа Бондарчука, Вікторії Трофименко, Ахтема Сеітаблаєва, Олени Дем'яненко, Романа Балаяна та інших.

У списку переможців залишився дебютний повнометражний фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука "Памфір".

"Оновлений список — це "Клік Таноса" з марвелівської історії, або Піррова перемога, — каже Сухолиткий-Собчук. — Багато хороших проектів залишилися за бортом. Прикро за режисерів Романа Бондарчука, Тарася Дроня, Павла Острікова, Тараса Ткаченка. Зі своїм баченням та пропозицією ми з Гільдією режисерів звертались до Ради з державної підтримки. До нас частково дослухались і ми вдячні за це. Скорочення списку — складне рішення для Ради. Було зрозуміло, що деякі фільми залишаться поза увагою. Своїм колегам я побажаю тільки не зупинятись, іти далі. Я зі своїм проектом "Памфір" теж кілька раз опинявся за цією межею.

"Памфір" зовсім несхожий на попередню стрічку "Штангіста" (30-хвилинна історія про спортсмена-важкоатлета, який готується до міжнародного чемпіонату. — Gazeta.ua). Абсолютно різні за стилем і естетикою картини. "Памфір" — це історія про стосунки у сім'ї. Героєм стрічки стане чоловік на прізвисько Памфір. Більшість акторів уже обрано. Виробництвом фільму займається компанія "Бозонфілм". Продюсери Олександра Костіна і полька Клаудія Смея, яка займалась продюсуванням стрічки Агнешки Голанд "Ціна правди" про Голодомор".

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ