Підтримати нас

Вчилися реформувати місцеве самоврядування

Автор статті
25 жовтня 2016 11:10
783
Поширити:

В Херсоні представники Всеукраїнської Ініціативи «Активна Громада» від ВГО «Інститут Республіка» провели семінар "Місцеве самоврядування.

Особливості, реформа, інструменти впливу громади на владу". На заході були присутні херсонські активісти, члени різних громадських організації, представники ОСББ, а також студенти.

Основні теми семінару були: основи місцевого самоврядування, реформа місцевого самоврядування, стан впровадження та використання інструментів участі на місцевому рівні.

Ведучий тренер - юрист ВГО «Інститут Республіка» Юрій Середа приділяв дуже багато уваги змінам у громадах, які можливі завдяки реформі. Присутні продивились декілька відеороликів про успіх об’єднаних громад в різних областях України, які звичайно надихнули своїм оптимізмом на віру в можливість й на Херсонщині зробити зміни на краще.

Також присутнім були дуже цікаві теми впливу громади на владу та використання інструментів участі щодо цього. Завдяки мозковому штурму активісти відкривали для себе нові ідеї щодо взаємодії із органами місцевого самоврядування. У підсумку всі залишились задоволені отриманими на семінарі знаннями та позитивними емоціями.

Римма Бараненко

${gallery:8a1ddf978b4f1330e7396c8fd56484e4}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ