Підтримати нас

Учені з'ясували, чому крокодили пережили динозаврів

Автор статті
23 квітня 2021 16:24
1,130
Поширити:

Багато мільйонів років тому на Землі співіснували динозаври і крокодили. Перші, як відомо, давним-давно вимерли, а другі цілком непогано себе почувають і в наші дні.

Чому ж крокодили, на відміну від своїх "колег" по співіснуванню, виявилися настільки живучими?

Як вважають британські вчені, що представляють Брістольський університет, причиною став стрімкий еволюційний розвиток, якого зазнали крокодили.

У доісторичні епохи кількість видів крокодилів обчислювалася сотнями, тоді як сьогодні їх усього 26 видів. Причому, представники сучасних видів крокодилів більш-менш схожі один на одного, тоді як у давнину багато видів суттєво різнилися зовні. Крім того, різним було й середовище проживання крокодилів, які жили і в воді, і на суші. Останні, до речі, займали нішу, яку пізніше зайняли ссавці.

Адаптація до нового середовища проживання вимагала від крокодилів дуже швидких еволюційних змін, тому вони поступово перетворилися на тих істот, які нам відомі зараз. При цьому, додають вчені, немає жодних ознак того, що еволюційний розвиток крокодилів закінчився. Тобто, вважати їх "живими скам'янілостями" некоректно.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ