Підтримати нас

Вчені з'ясували, що коїться поза межами Всесвіту

Автор статті
19 вересня 2020 12:32
1,267
Поширити:

Вченим вдалося встановити, що Всесвіт з'явився близько 13,75 мільярдів років тому, і за цей час встиг розширитися до своїх теперішніх розмірів.

Також науково доведено, що Всесвіт збільшується швидкими темпами. Найдальший його край називається “поверхнею останнього розсіювання”. Саме там утворюються і надходять фотони реліктового випромінювання, які з'явилися відразу після Великого вибуху.

А ось те, що перебуває за поверхнею останнього розсіювання, з'ясувати поки не вдалося. Дослідники не можуть "дістатися" туди, тому що в тому місці не працює випромінювання. Тому їм доводиться тільки робити припущення з приводу того, що ж може ховатися за межами Всесвіту.

Якщо вірити теорії Лямбда-CDM, то галактики віддаляються одна від одної з прискореним темпом. Але настане момент, коли цей темп перевищить світлову швидкість, і вони зникнуть з нашого поля зору. Звичайно ж, існування галактик не припиниться, “просто” вони будуть за межами доступного нам простору. Виходячи з цього, вчені припускають, що за видимою межею Всесвіту може ховатися неймовірний простір, який у рази більший за сам Всесвіт.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ