Підтримати нас

Вчені вчергове припустили можливість існування інопланетян

Автор статті
26 грудня 2020 11:15
979
Поширити:

Дослідники з Каліфорнійського технологічного інституту, Лабораторії реактивного руху NASA і середньої школи Сантьяго розробили оновлену версію рівняння Дрейка для розрахунку ймовірного місця існування позаземних цивілізацій. Свою статтю команда вчених опублікувала на порталі препринтів arXiv.

У новій роботі дослідники враховували нові фактори, серед яких ймовірність появи інших позаземних цивілізацій, а також їх ненавмисну загибель.

Як пояснили астрофізики, люди і тварини можуть зруйнувати навколишнє середовище, що оточує їх. Наприклад, щури, завезені на острів, з'їдять на ньому все до останнього шматочка, а потім помруть від голоду. А люди викидають парникові гази в атмосферу і в майбутньому матимуть проблему, коли планета буде більше не в змозі підтримувати життя. У результаті дослідники припустили, що, якщо позаземні цивілізації і виникли, більшість з них, швидше за все, уже знищили самі себе.

Згідно з результатами моделювання, найбільше потенційних інопланетних цивілізацій може населяти кільцева ділянка Чумацького Шляху, яка розташована в 4000 парсеків від центру Галактики. При цьому найбільш щільно заселеними районами залишаються внутрішні ділянки Чумацького Шляху. На думку вчених, більшість розумних форм життя є молодими, що ускладнює їх виявлення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ