Підтримати нас

Вбивство Гандзюк: мер Херсона назвав СБУ прізвище замовника, якого підозрювала активістка

Автор статті
20 листопада 2018 13:47
720
Поширити:

Мер Херсона Володимир Миколаєнко передав СБУ отриману раніше від активістки, співробітниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк інформацію про організаторів та замовників нападу на неї.

Про це Миколаєнко повідомив під час засідання ТСК Верховної Ради для проведення розслідування відомостей про напад на Гандзюк та інших громадських активістів, повідомляє Укрінформ.

"Дійсно, я з 2005 року знайомий із Катериною: у нас були дружні відносини. Я не буду висловлювати свою позицію стосовно того, хто міг це (напад - ред.) зробити. Перед тим, як прийти до вас (на засідання ТСК - ред.), я був у слідчого Служби безпеки України і дав інформацію, яку Катерина мені казала і її припущення стосовно того, хто здійснив цей напад", - повідомив Миколаєнко .

Мер Херсона додав, що у перший день після нападу, Гандзюк на питання про нападників сказала, що це "русня", а на наступний день назвала конкретне прізвище людини, яку вважала замовником злочину. За словами Миколаєнка, дану інформацію він надав слідчому СБУ.

Миколаєнко відзначив, що поки Гандзюк була жива, він нікому це прізвище не називав, бо розуміє, що вона це прізвище назвала в тому числі й при зустрічі, коли відвідував її генеральний прокурор.

"Тому я вважав, що ці покази давати некоректно без її дозволу. Коли Каті не стало, я сьогодні був у Службі безпеки і як свідок назвав те, що вона мені казала, ті підозри, які вона мені озвучувала", - зазначив мер Херсона.

Миколаєнко уточнив, що термін "русня" стосувався людей, які підпалювали квартири українських активістів в Херсоні, серед яких було й житло Гандзюк як людини, якою незадоволені у "ДНР" та Росії.

"У переліку підпалів квартир була і Катіна квартира, але вони не змогли потрапити у зв'язку з тим, що там металевий тамбур закривав квартиру. Тому, мабуть, у продовженні цих нападів, підпалу квартир Катя й вирішила, що "русня", - сказав Миколаєнко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ