Підтримати нас

Валідатори для е-квитка встановили вже в 11 херсонських тролейбусах

Автор статті
23 грудня 2021 10:00
1,077
Поширити:

З минулого вівторка тролейбуси першого маршруту в Херсоні почали пропонувати пасажирам нову послугу - розраховуватися за проїзд через валідатори.  Тобто безготівково, користуючись  встановленими стаціонарними  пристроями.

Сучасна електронна система розрахунків у тролейбусах  випробовуватиметься в тестовому режимі 2 місяці.

Фото з сайту Херсонської міської ради

Підприємство ТОВ «Смарт-тикет Технолоджи», яке впроваджує новацію, обладнало 11 тролейбусів першого маршруту тридцятьма  валідаторами. Ще 12 переносних – надали кондукторам. Оплачувати за проїзд пасажири можуть будь-якими картками.  Підприємство вже провело навчання серед кондукторів та запустило технічну базу для  електронних розрахунків. При цьому пасажири можуть платити і готівкою.

Фото з сайту Херсонської міської ради

«Сьогодні на маршруті №1 за проїзд можна сплачувати картками вільно. Тролейбуси цього напрямку оснащені валідаторами на 100 відсотків. Завдання міського голови Ігоря Колихаєва щодо цього ми виконали, – ділиться директор МКП «Херсонелектротранс» Ігор Житченко, коментуючи новий спосіб розрахунків у тролейбусах.

Сайт Херсонської міськради, що оприлюднив цю новину, не вказав, у яку суму обійшлося обладнання херсонських тролейбусів новими пристроями. Але в інтернеті про це можна дізнатися  без проблем. Як, скажімо, повідомив виданню «Хмарочос»  співвласник столичної компанії-перевізника «Універсал-Транс» Олександр Шерстюк,  аби обладнати одну маршрутку валідатором, водієві чи компанії потрібно витратити 1850 євро. 

Підприємець додав, що 4% виторгу після цього потрібно буде сплачувати за обслуговування системи головному інформаційно-обчислювальному центру. Враховуючи, що витрати на пальне, зарплати і ремонт маршруток становлять близько 30% усіх видатків, перевізники вважають таку додаткову витрату вагомою.

Але не зважаючи на це, тролейбусні компанії країни широко впроваджують нову систему оплати. Скажімо, у Львові ще 15 липня 185 транспортних засобів обладнали валідаторами: 71 автобус, один електробус, 47 трамваїв та 66 тролейбусів, повідомив zaxid.net/news/є

Головне фото з архіву "Вгору:

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ