Підтримати нас

Вакцинувати диких тварин від сказу будуть з повітря

Автор статті
16 вересня 2021 13:00
1,139
Поширити:

До кінця поточного місяця та у першій декаді жовтня на Херсонщині буде проведено пероральну імунізацію диких м'ясоїдних тварин проти сказу. Вакцини розповсюджуватимуть оригінальним способом - з літаків.

Як повідомили у ГУ Держпродспоживслужби області,  принади мають вигляд їстівних брикетів-приманок з приємним для тварин запахом. Усередині ж - активна вакцина. Фахівці відомства зазначають, даний вид вакцинації є безпечним як для людей та навколишнього середовища, так і для самих тварин.    

Фіксацію розподілу вакцин здійснюватимуть за допомогою приладів GPS. Тож жителям області не радять брати вакцини до рук, переміщувати та руйнувати. Принади розповсюджуватимуть у середовищах існування диких тварин, зокрема, лисиць. А це ліси, скелі, сільськогосподарські угіддя, приміські території. Населені пункти, водойми, автомобільні та залізничні шляхи не входять до зон розповсюдження цих препаратів.

Кампанія проводиться на виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин у Херсонській області на 2021 рік.

Процедура вакцинації необхідна і вкрай важлива, оскільки сказ - це дуже небезпечне захворювання не лише для тварин, а й для людини, яке має смертельні наслідки. Джерелом збудника цієї недуги є саме теплокровні м'ясоїдні тварини, як дикі, так і домашні. Аби заразитися - достатньо невеликого укусу хворої тварини, подряпини чи потрапляння її слини на слизові оболонки людини. 

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Фото: Інтернет

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ