Підтримати нас

В Єгипті знайшли гробницю з 30-ма муміями

Автор статті
27 квітня 2019 14:31
642
Поширити:

На півдні Єгипту археологи знайшли збережене стародавнє поховання, в якому знаходилися 30 мумій. Воно датоване греко-римським періодом. Це 332 рік до нашої ери - 395 рік нашої ери.

Серед них були і дитячі муміфіковані тіла, пише Інформ-UA.

Гробниця розташована в середині скелі. Вона простора і складається з декількох кімнат. Вхід в гробницю був замурований за допомогою каменю. Археологи впевнені, що після поховання сюди ніхто не заходив. На стіні знайшли ім'я похованого. Його звали Тійт. Усього в гробниці виявили 30 мумій.

Тіло Тійта було в дерев'яному саркофазі, який прикрашений розписом. Написали заклинання та молитви. Саркофаг частково розпався. Поруч з ним були знайдені фрагменти іншого саркофага.

У гробниці археологи знайшли кілька десятків амфор з пахощами та подарунки для божеств. Поруч з декількома муміями стояла їжа.

Два тіла лежали один на іншому. Археологи припускають, що це мати і дитина. Тіла були покриті товстим шаром папірусу, який древні єгиптяни використовували для створення посмертних масок.

Ще кілька дитячих тіл виявили похованими в галереї, яка знаходилася поруч з центральною.

Найкраще збереглися ноші, на яких небіжчиків опускали в могилу. Вони зроблені з пальмових палиць, між якими натягнута тканина.

Біля входу в гробницю стояли ємності з дьогтем. Його використовували для бальзамування.

У гробниці знайшли статуетку Ба - це птах з людським обличчям. Така статуетка уособлює душу небіжчика.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ