Підтримати нас

В Узбекистані ЛГБТ-активісти просять прибрати кримінальну статтю за “мужолозтво”

Автор статті
28 липня 2019 06:31
760
Поширити:

Узбецьке ЛГБТ-товариство звернулося до президента Мірзіяєва з проханням прибрати з Кримінального кодексу статтю за "мужолозтво".

У листі, спрямованому очільникові держави, вони зазначають, що ця стаття відкриває дорогу для самосуду та корупції, а також загострює рівень гомофобії, що веде до порушень прав людини. Автори звернення сподіваються, що воно дійде до їхнього президента через трибуну ООН, повідомляє "Озодлик".

"Сьогодні консервативне та гомофобне суспільство викладає в соціальні мережі відеозаписи, на яких відображено, як ловлять, принижують і б'ють представників ЛГБТ-спільноти. Крім того, в інтернет-виданнях з'являються повідомлення про те, що людей кидають до в'язниці за гомосексуалізм. Ми хочемо зібрати всю цю інформацію для правозахисної організації Human Rights Watch та домогтися, щоб з Кримінального кодексу Узбекистану прибрали 120-ту статтю ("Мужолозтво"), яка передбачає обмеження волі від одного до трьох років", – йдеться у зверненні. 

Один з авторів листа в коментарі "Озодлик" анонімно зазначив, що зараз збільшилася кількість випадків полювання на представників ЛГБТ, у затриманих геїв або лесбійок вимагають гроші за мовчання про їхню сексуальну орієнтацію, а в соцмережах і месенджерах росте кількість груп, які "полюють і карають представників ЛГБТ".

Узбекистан та Туркменістан залишаються єдиними країнами на пострадянському просторі, де за гомосексуальні зв'язки передбачено кримінальне покарання.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ