Підтримати нас

В "Укрзалізниці" щороку крадуть до 15 мільярдів гривень – Омелян

Vgoru
Автор статті
11 серпня 2017 10:52
647
Поширити:

Посадові особи "Укрзалізниці" (УЗ) крадуть 10-15 мільярдів гривень щорічно.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі телеканалу ZIK.

"За моїми підрахунками, з компанії крадеться від 10 до 15 мільярдів гривень щорічно, навіть в цьому стані. Ці гроші повинні бути спрямовані не в кишені окремих людей, а на модернізацію, на оновлення компанії", – зазначив Омелян.

За його словами "Укрзалізниця" має великий потенціал, який можна застосувати, "коли буде розрубаний гордіїв вузол з її реформуванням".

"У випадку "Укрзалізниці" у нас завжди є серйозний виклик, і я вдячний прем'єр-міністру, що було прийнято нарешті правильне рішення про звільнення керівника цієї компанії і про невідкладне проведення конкурсу за новим глави", – зазначив Омелян.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів звільнив Войцеха Балчуна з поста голови "Укрзалізниці" і призначив виконуючим обов'язки керівника підприємства заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова.

Раніше Омелян неодноразово вимагав звільнення глави УЗ. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман тоді уточнював, що рішення про доцільність продовження контракту з Балчуном буде прийматися за підсумками його звіту про роботу за рік. Звіт Балчун так і не надав.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ