Підтримати нас

В “Укрзалізниці” попередили громадян бути уважними при переході на зимовий час

Автор статті
29 жовтня 2021 16:00
956
Поширити:

Як відомо, в ніч з 30 на 31 жовтня 2021 року Україна переходить на зимовий час.

До цієї ситуації готуються не лише пересічні громадяни, а й багато організацій. Зокрема, на підприємстві “Укрзалізниця” зазначають, що у зв'язку з переведенням стрілок час відправлення та прибуття поїздів у квитках зазначається з урахуванням цього переходу.

Мандрівникам, які запланували поїздки цього вихідного дня, а також тим, хто зустрічатиме на вокзалі друзів чи гостей, слід бути уважними та вчасно привести у відповідність час свого годинника. Усі зміни були заздалегідь внесені та узгоджені з адміністраціями залізниць сусідніх країн, - зазначається у повідомленні пресслужби "Укрзалізниці".

Зазначимо, що цього року виповнюється вже сорок років відколи Україна переходить на зимовий час.

Раніше рішення про перехід на зимовий час пояснювали тим, що так можна ефективніше використати світловий день та економити електроенергію. Однак у країні не вщухають дискусії про те, що насправді ця економія при переведенні часу виходить зовсім невеликою - від 1 до 3%, а іноді й менше.

Цікаво, що насправді Україна розташована у двох часових поясах, хоча живе за одним загальнореспубліканським часом. Тобто, якщо літній час залишити, то мешканцям західних областей доведеться починати день у темряві: адже за таким розкладом на заході країни сонце з’являтиметься з-за горизонту лише о дев'ятій годині ранку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ