Підтримати нас

В Україні змінять правила отримання пенсії по втраті годувальника

Vgoru
Автор статті
06 квітня 2022 18:52
706
Поширити:

В Україні вирішили, що студенти денної форми навчання можуть отримувати пенсію по втраті годувальника без довідки з навчального закладу. 

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна, повідомили у прес-службі Міністерства соціальної політики.

Уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, згідно з яким дітям віком від 18 до 23 років, які навчаються на денній формі навчання в установах професійної, професійної вищої та вищої освіти, пенсія у разі втрати годувальника призначається, а виплата раніше призначеної пенсії продовжується без надання довідки навчального закладу.

За словами Лазебної, у найближчі місяці близько 10 тисяч дітей, які отримують пенсію у разі втрати годувальника, досягнуть повноліття, але продовжать навчання у закладах професійної та вищої освіти. Вони мають право продовжувати отримувати цю пенсію. Але для цього потрібно надати довідку з навчального закладу. Також, на жаль, через військові дії одержувачів пенсії у разі втрати годувальника може стати більше, у тому числі - серед дітей віком від 18 до 23 років. Призначатимуться нові пенсії. Для їхнього призначення також потрібна відповідна довідка.

“Зрозуміло, зараз отримати таку довідку часто фізично неможливо або її отримання є зайвим ризиком для дитини. Тому ми розробили рішення, згідно з яким дітям, у яких загинули батьки або інші годувальники, пенсія при втраті годувальника призначатиметься, а її виплата триватиме після досягнення повноліття без такої довідки. Пенсійний фонд України самостійно отримуватиме дані про навчання на денній формі у 2022 році з Єдиної державної електронної бази з питань освіти”, - заявила Марина Лазебна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ