Підтримати нас

В Україні задокументовано понад 100 випадків сексуальних злочинів. Але їх набагато більше - ООН

Vgoru
Автор статті
11 липня 2022 10:05
784
Поширити:

З початку вторгнення Росії представники ООН зафіксували 124 випадки сексуального насильства. Проте спеціалісти вважають, що їх набагато більше.

 

Про це пишуть Новини ООН, посилаючись на спецпредставницю генсека ООН із сексуального насильства в умовах конфлікту Прамілу Паттен.

За її словами, наявні дані - лише верхівка айсберга, які не репрезентують реальної ситуації із сексуальними злочинами в ході російсько-української війни.

Це підтверджує і голова правління “Центру громадянських свобод” Олександра Матвійчук. Вона наголошує: факти сексуальних злочинів складно виявити та розслідувати. Серед причин - люди часто намагаються приховати те, що з ними сталося. Крім цього неможливо оцінити масштаб кількості сексуальних злочинів. Також не всі українці мають змогу повідомити про сам факт злочину.

«Зараз ніхто не зможе назвати точну цифру, скільки людей в Україні постраждало від сексуального насильства за понад три місяці. Навіть звичайна волонтерська ініціатива, яка не спеціалізується на цій проблемі (для цього потрібно мати належну підготовку), фіксує випадки сексуального насильства під час війни. З останніх випадків був один потерпілий чоловік, решта – жінки. Масштаби сексуального насильства є величезними», – каже Олександра Матвійчук.

Правозахисниця впевнена, що відсутність покарання стимулює окупантів продовжувати беззаконня під час війни. При цьому влада Росії категорично заперечує будь-яку причетність російських військових до подібних злочинів на території України.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ