Підтримати нас

В Україні за 5 років вдесятеро збільшилась кількість "інклюзивних" учнів

Автор статті
20 вересня 2021 16:00
994
Поширити:

У Міністерстві соціальної політики повідомляють: за останні п'ять років число учнів в інклюзивних класах зросла як мінімум вдесятеро.

"Україна суттєво наростила темпи впровадження інклюзії в середніх навчальних закладах. За інформацією Державної служби якості освіти України, ще п’ять років тому в інклюзивних класах навчалося вдесятеро менше дітей, ніж сьогодні. Зараз інклюзивне навчання організовано майже у 43% шкіл, у понад 18 тисячах класів", - йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

У Міністерстві також нагадують, що навчальні заклади зобов'язані за заявою батьків створити “інклюзивний” клас, а також забезпечити дітям з особливими освітніми потребами постійну або часткову підтримку під час навчання.

"Якщо особливі освітні потреби в учня виявлено під час навчального процесу, дирекція закладу докладає зусиль для їх мінімізації, а коли цього недостатньо, рекомендує батькам звернутися до інклюзивно-ресурсного центру для проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини”, - повідомляють у Міністерстві соцполітики. 

Також чиновники рекомендують, щоб школа надавала підтримку з урахуванням виявлених у дитини проблем. А саме: забезпечувати умови для безперешкодного доступу учня до приміщення школи, закуповувати обладнання ресурсної кімнати та засобів корекції.

Зазначимо, що ці рекомендації впроваджуються в українській системі освіти вперше за тридцять років незалежності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ