Підтримати нас

В Україні випустили інтерактивну виставу про насильство над жінками

Автор статті
25 листопада 2020 10:33
464
Поширити:

ООН в Україні та «Дикий театр» випустили інтерактивну діджитал-виставу «Нові шрами» до Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок, який щорічно відзначається 25 листопада. Вперше в Україні глядач зможе стати творцем власної вистави в інтерактивному ігровому форматі.

Про це повідомили організатори вистави.

Вони розповіли, що у творі використані реальні історії українських жінок про їхні фізичні й душевні рани, спричинені насильством. Глядач сам обирає сюжет, може змінювати хід історії та впливати на дії актрис, проживаючи події багато разів із різним фіналом.

Крім вистави в ігровому форматі, проєкт проти насильства над жінками та дівчатами «Нові шрами» планує представити прем'єру вистави на сцені київського Довженко-центру, а також її пряму трансляцію на YouTube-каналі ООН в Україні (25 листопада о 20:00).

Історії «шрамів» зібрали й опрацювали драматургиня Кіра Малініна, режисерка проєкту Наталка Сиваненко, художниця Леся Головач. Над сценарієм вистави-гри працювали Маша Ряпулова і Ліда Соклакова. Актриси: Анна Кузіна, Анна Абрамьонок, Анна Сердюк, Марина Сердешнюк і Римма Зюбіна.

«Нові шрами» цікаві тим, що створені з реальних історій, якими з нами поділилися жінки різного віку з різних куточків країни. Це історії, просякнуті болем і розпачем, але усі, хто побачить виставу, зрозуміють: вихід - є», - розповіла засновниця «Дикого театру», адвокатка руху HeForShe в Україні Ярослава Кравченко.

Ініціатори вистави зазначають, що лише визнання проблеми, обговорення та звернення за допомогою може розірвати коло насильства і змусити суспільство реагувати — захищати, запобігати та діяти.

Проєкт «Нові шрами» вже підтримала низка українських зірок і лідерів думок. Зокрема, співачка Наталія Жижченко (Onuka), режисер Дмитро Авдєєв та журналістка Анастасія Лугова.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ