Підтримати нас

В Україні школи поступово виходять з “дистанційки” і поновлюють очне навчання

Автор статті
12 листопада 2021 19:00
1,051
Поширити:

На Херсонщині педагоги, батьки та учні загальноосвітніх шкіл чекають на поновлення навчального процесу в очній формі. Як відомо, школи регіону пішли спочатку на передчасні канікули, а потім на дистанційне навчання. Це сталося після того, як Херсонщина перейшла до “червоної зони” карантину.

Втім, цілком можливо, що вже найближчим часом область перейде вже до “помаранчевої” карантинної зони. Адже показники захворюваності та смертності від коронавірусу COVID-19 у регіоні знижуються. Зокрема, згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я, за добу 11 листопада на Херсонщині зафіксовано 465 випадків зараження, і за цим показником регіон входить у вісімку найбезпечніших регіонів.

Тим часом про необхідність відновити очне навчання у школах говорить і омбудсмен з питань прав людини Людмила Денісова. Вона просить Міністерство освіти і Міністерство охорони здоров'я разом переглянути вимоги до навчання в школах, бо школярі - це не основна група ризику. Крім того, із загальної кількості інфікованих COVID-19 менше ніж 8% - це діти.

Також під час телепрограми гості розповіли, що в Україні станом на 12 листопада дистанційно вчаться у понад половині всіх шкіл – це 7,3 тисячі навчальних закладів. Рішення про це ухвалюють на місцевому рівні, де погіршується ситуація із захворюваністю на коронавірус.

Попри те, що в багатьох навчальних закладах уже вакциновані 100% персоналу, традиційне навчання триває не в усіх школах. Загалом зараз в Україні близько 93% освітян отримали одну дозу вакцини, а дві дози - понад 75%.

Відомо, що з понеділка, 15 листопада, очне навчання поновлюється у Чернівецькій і Рівненській областях, а у Львові відновиться очне навчання для учнів молодшої школи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ