Підтримати нас

В Україні презентували нове меню для шкіл

Автор статті
24 лютого 2021 11:31
1,034
Поширити:

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів анонсувала нове шкільне меню, яке буде збалансованим. Учні отримають змогу вживати здорову та корисну їжу, запевняють у службі.

Відомий у вузьких колах український кулінарний експерт Євген Клопотенко розробив нове шкільне меню, яке представив під час онлайн-наради з Головою Держпродспоживслужби Владиславою Магалецькою та керівниками обласних управлінь. 

Повідомляється, що меню начебто відповідає усім новим стандартам дитячого харчування, які почали діяти 2021 року та новому Санітарному регламенту.

Державна служба  з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомила, що у розробці меню також брали участь дитячі дієтологи та технологи. Воно включає рецепти, які скомбіновані в повноцінні прийоми їжі. Тож тепер школам не потрібно буде самим складати меню, адже вони матимуть готові технічні картки.

Саме Держпродспоживслужба як контролюючий орган перевірятиме дотримання вимог нового Санітарного регламенту та стандартів харчування навчальними закладами. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ