Підтримати нас

В Україні по-новому розраховуватимуть платежі за водопостачання

Vgoru
Автор статті
02 квітня 2022 14:27
2,140
Поширити:

Міністерством розвитку громад та територій України внесено зміни до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг. Відповідний наказ вже набув чинності, тож відтепер українці сплачуватимуть за воду з урахуванням умов воєнного стану.

Під час розрахунків застосовуватимуть коригуючий коефіцієнт. Він допоможе визначити, на скільки зменшився обсяг постачання послуг, у порівнянні з довоєнним часом. Зокрема можна буде коригувати обсяг спожитої холодної, гарячої води та централізованого водовідведення у населених пунктах.

Як повідомила виданню AgroNews заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська, коригуючий коефіцієнт застосовуватимуть для тих споживачів, які не передавали показники лічильників води або у яких такі лічильники відсутні:

«Під час дії воєнного стану в Україні значним чином змінилися обсяги споживання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. Наприклад, в Києві середньодобова подача води зменшилась майже вдвічі. Також багато людей виїхало і не в змозі передавати показники лічильників. Відтак ми ввели коригуючий коефіцієнт, який враховує такі особливості. Це допоможе запобігти надмірним нарахуванням споживачам, які отримують рахунки за середніми показниками споживання послуги», – зазначила Наталія Хоцянівська.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ