Підтримати нас

В Україні “обвалюються” ціни на суницю

Vgoru
Автор статті
28 квітня 2022 06:46
1,092
Поширити:

Сезон суниці садової в Україні розпочався ще кілька тижнів тому, але виробники цієї ягоди вже змушені значно знижувати відпускні ціни, повідомляють аналітики проекту EastFruit. 

Тим часом, до збирання врожаю в теплицях, що обігріваються, поки приступили лише деякі господарства південних областей країни.

“Якщо ціни на перші партії суниці озвучувались в середньому по 200 грн/кг (6,8 $/кг), то вже за кілька діб виробники змушені були знизити відпускні ціни на цю ягоду до 150−180 грн/кг (5,1−6,1 $/кг), що у середньому на 25% дешевше, ніж тижнем раніше”, - йдеться в повідомленні. 

Виробники вважають, що найближчим часом тенденція зниження цін лише посилиться, 

“Негативний вплив на ціни в даному сегменті також чинить досить низький попит. При цьому у більшості виробників суниці садової виникають проблеми з реалізацією через проведення бойових дій в окремих регіонах країни, а частина споживачів цієї продукції змушена була залишити країну”, - пояснюють експерти. 

Зауважується, що на сьогодні основну пропозицію на українському ринку складає садова теплична суниця. Суниця ж відкритого ґрунту, за прогнозами виробників, надійде у продаж лише ближче до кінця травня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ