Підтримати нас

В Укравтодорі розповіли, як на місцях освоюють кошти Державного дорожнього фонду

Автор статті
31 травня 2018 13:00
556
Поширити:

Лідерами з використання коштів Державного дорожнього фонду є Запорізька, Тернопільська, Івано-Франківська, Закарпатська, Кіровоградська, Дніпропетровська та Одеська області. Про це повідомляється на сайті Мінінфраструктури з посиланням на слова Міністра Володимира Омеляна.

Державний дорожній фонд діє в Україні з 1 січня 2018 року. За словами Володимира Омеляна, саме Дорожній фонд передбачає гарантоване фінансування дорожніх робіт.

Також 1 січня відбулась децентралізація Укравтодору – 123 тис км автошляхів було передано на обласний і місцевий рівень. Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах становить у 2018 році 11 млрд 530 млн 865,2 тис. грн. Станом на 23 травня спрямовано 3 млрд 952 млн гривень на рахунки облдержадміністрацій. Видатки облдержадміністрацій становили лише 934,5 млн грн., тобто на рахунках залишається 3 млрд 17 млн 944 тис. гривень.

За словами очільника Міністерства, перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах із зазначенням обсягів бюджетних коштів для фінансового забезпечення таких об’єктів затверджується обласними та Київською міською державними адміністраціями за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері дорожнього господарства, тобто Укравтодором.

Станом на 23.05.2018 Укравтодором погоджено переліки об’єктів 20 державним адміністраціям, зокрема, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській обласним та Київській міській державним адміністраціям на загальну суму 9 млрд 180 млн 402,7 тис. грн, не погоджено на суму 2 млрд 350 млн 462,5 тис. грн.

На даний час до Укравтодору надійшли переліки за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам від Херсонської, Львівської, Рівненської, Чернігівської (внесення змін) обласних державних адміністрацій. Однак вони потребують доопрацювання, оскільки подана інформація не відповідає вимогам Укравтодору.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ