Підтримати нас

В Україні скасували пробне ЗНО

Автор статті
13 червня 2020 10:00
954
Поширити:

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови “Про встановлення карантину”. Зокрема скасовано проведення в Україні пробного ЗНО, яке планувалося на 15 і 17 червня.

Скоріш за все, таке рішення прийняли у зв'язку з тим, що кількість нових випадків коронавірусу в Україні зростає з кожним днем. Так, на 9.00 13 червня, зафіксовано 753 нових випадки. Це найбільший приріст хворих на добу за весь період карантину.

Ми писали, як цього року проходитиме ЗНО на Херсонщині. Директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко під час інтерв'ю 11 червня  говорив про активну підготовку до пробного тестування: на той час жодних розпоряджень про його скасування не було. За його словами, тестування дало б можливість, як учасниками, так і  персоналу, спробувати працювати у масочному режимі, дотримуватися дистанціювання та всіх необхідних вимог, щоб уникнути проблем на основній сесії ЗНО.

Слід зазначити, що пробне ЗНО не є обов'язковим. Це платна послуга, яка дає можливість учасникам ознайомитися з процедурою  тестування, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця. Результати пробного ЗНО не враховуються під час вступу до вищих навчальних закладів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ