Підтримати нас

В Україні скасовують найпопулярніший вид транспорту

Автор статті
15 квітня 2020 03:30
763
Поширити:

У Міністерстві інфраструктури анонсували скасування маршрутних таксі у дев'яти українських містах.

Так, від приватних перевізників хочуть позбутися вже до кінця 2020 року. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі ObozTV, повідомляє Політека

За його словами, зараз міністерство спільно з Асоціацією міст України за підтримки Європейського інвестиційного банку розробляють відповідну програму щодо поліпшення громадського транспорту.

Перший етап впровадження програми торкнеться таких міст: Харків, Запоріжжя, Одеса, Суми, Чернігів, Київ, Львів, Тернопіль, Луцьк.

Наголошується, що в цих містах планується повна заміна маршрутних таксі на більш безпечний громадський транспорт, як великі місткі автобуси і т. п.

Згідно з програмою, компанія, яка буде надавати автобус, електробус, тролейбус, буде гарантовано отримувати суму і зможе укладати договори на 3-5 років.

Також обумовлюється такий момент, що міста, при необхідності, зможуть додатково добирати громадський транспорт на комерційних умовах.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Інвестором проекту виступає Європейський інвестиційний банк, який в даний час профінансував проект на суму 176 мільйонів євро. Крім того, планується підписання додаткової угоди на 200 мільйонів євро. Проект буде здійснюватися - 50 на 50 (місто - банк).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ