Підтримати нас

В Україні вирішили легалізувати незаконні новобудови

Автор статті
24 серпня 2018 10:32
695
Поширити:

А також посилять вимоги до новобудов.

Нерухомість спочатку хочуть бачити правильно оформленою з юридичної точки зору, та енергоефективною - з технічної. Принаймні так чиновники подають проект постанови Кабміну, розроблений Мінрегіоном. Їм пропонується внести зміни в порядок виконання будівельних робіт та прийняття в експлуатацію побудованих об'єктів, пише Вечірній Київ.

Документ має на увазі наступні новації:

  • Забудовник не зможе отримати сертифікат, якщо не обладнає побудований будинок вузлами обліку (лічильниками) комунальних послуг - теплоенергії й води. Інакше новобудову не приймуть в експлуатацію.
  • Для отримання дозволу на будівництво, доведеться отримувати документ, в якому буде дана оцінка впливу будівництва на навколишнє середовище.
  • Зводиться об'єкт не буде прийматися в експлуатацію, якщо юридична особа його забудовника перестало існувати. Здача будинку можлива лише при зміні назви компанії в зв'язку зі зміною форми власності.
  • У зоні відчуження і обов'язкового відселення дозволяють будувати без документів на земельні ділянки.

При цьому новий документ визначає порядок скасування органом архітектурно-будівельного контролю зареєстрованих декларацій про початок будівельних робіт. А також врегулює питання здачі в експлуатацію самобудів і об'єктів, побудованих з порушенням проекту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ