Підтримати нас

В Україні створюють фонд, який виплачуватиме компенсації постраждалим від насильства

Автор статті
07 березня 2018 06:00
553
Поширити:

Міністерство юстиції України співпраці з Консультативною місією ЄС розробило правовий акт, який визначає порядок створення фонду компенсації жертвам насильницьких злочинів.

Про це йдеться у відеоповідомленні директора департаменту правосуддя та національної безпеки Мін’юсту Олександра Олійника, розміщеному на сторінці відомства у Фейсбук.

За його словами, законопроект розроблений в рамках виконання Національної стратегії у сфері прав людини до 2020 року.

Потерпілі від таких злочинів, як грабіж, розбій, хуліганство, дрібні чи тяжкі побої, часто стикаються із ситуацією, коли кривдник немає коштів або не доведена його вина, або з інших причин він не компенсує збитки, завдані злочином. Це витрати на лікування відновлення свого психоемоційного та психологічного стану, говорить Олійник.

“В європейських країнах давно існує практика, коли держава створює фонд, який наповнюється також і громадянами. А потім особі, який були завдані збитки, відповідно компенсуються її витрати на лікування, на відновлення її фізичного і емоційного стану або, якщо вже летальний випадок, на поховання”, – пояснив Олійник.

Він додав, що проект закону був розроблений і повністю погоджений Консультативною місією ЄС і зараз перебуває на розгляді у Міністерстві закордонних справ.

 

“Ми сподіваємось, що з часом проект буде внесений на розгляд у парламент”, – підсумував Олійник.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ