Підтримати нас

В Україні низька кількість жінок, які приймають участь у політичних процесах

Автор статті
24 квітня 2019 09:40
750
Поширити:

Представники Місії Канада 2019, які спостерігали за перебігом другого туру виборів президента України зазначили, що в Україні досі низька кількість жінок приймає участь у сучасних політичних процесах у державі. 

Про це повідомляє Український кризовий медіа-центр.

За перебігом виборів в Україні спостерігали 37 довгострокових та 106 короткострокових спостерігачів з Канади. Керівниця місії Ольга Одинська-Ґрод розповіла, що у полі зору експертів були 2366 дільниць в усіх областях України, з яких 74% та 26% відповідно знаходились у міській та сільській місцевостях. 91% та 97,1% відвіданих експертами дільниць відкрились та закрились вчасно, а в 98,6% випадків у спостерігачів була можливість вільно спостерігати за підрахунком голосів

"Якщо б у нас [в Канаді] був такий рівень статистичних стандартів, то це було б одним з чудес", – зауважив голова Місії Канада 2019 Ллойд Аксуорті.

Загалом експерти оцінили ситуацію на дільницях як "хорошу" чи "дуже хорошу". Проте окрім проблем з низькою кількістю активних жінок, що приймають участь у політичних процесах, вони відзначили ще й питання тимчасової зміни місця голосування, особливо для внутрішньо переміщених осіб та жителів окупованих територій. У місії його дотримання назвали "проблематичним".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ