Підтримати нас

В Україні настав "день тиші" перед президентськими виборами

Vgoru
Автор статті
30 березня 2019 05:05
989
Поширити:

За добу до виборів президента в Україні заборонена будь-яка агітація. На пост глави держави претендують 39 кандидатів.

В Україні настав "день тиші", коли заборонена будь-яка передвиборна агітація. В суботу, 30 березня, напередодні виборів глави держави, заборонено зокрема публічні оцінки діяльності кандидатів на пост президента, проведення зустрічей з виборцями, а також масових заходів і демонстрацій.

Що треба знати про вибори президента України-2019

В Україні наближаються президентські вибори, які відбудуться у неділю, 31 березня. В огляді DW - основні відомості про вибори на найвищу посаду держави. (29.03.2019)

Ще з 29 березня стала діяти заборона на публікацію в ЗМІ інформації про результати соціологічних опитувань щодо рейтингів кандидатів. Вибори президента України призначені на 31 березня. Виборчі дільниці відкриються о 8:00 ранку і закриються о 20:00 вечора. Відповідно до закону "Про вибори президента України", право голосу мають громадяни України, яким на момент виборів виповнилося 18 років.

Результати екзитполів оприлюднять тільки після закінчення голосування. В остаточний список увійшли 39 кандидатів, серед яких - чинний глава держави Петро Порошенко, екс-прем'єр-міністерка і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, а також комік і художній керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський.

Другий тур 21 квітня

Президентська виборча кампанія в Україні почалася 31 грудня 2018 року. Якщо в день виборів 31 березня жоден з кандидатів не набере більше 50 відсотків голосів, то буде призначено другий тур, що відбудеться 21 квітня. В такому разі офіційні результати, як очікується, будуть оголошені до 1 травня включно, а інавгурація глави держави відбудеться до 31 травня.

Спостерігати за виборчим процесом в Україні будуть 2020 представників з 16 країн і 15 міжнародних організацій. Спостерігачів з Росії, яка в Україні визнана агресором, не пустили.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ