Підтримати нас

В РФ не будуть звільняти українських моряків

Автор статті
26 травня 2019 07:03
704
Поширити:

У суботу, 25 травня, суд ООН зобов'язав Росію звільнити 24 українських моряків і судна. Водночас суд не задовольнив прохання України зобов'язати РФ припинити кримінальне переслідування полонених. Згідно з рішенням суду, РФ до 25 червня повинна поінформувати суд про виконання наказу про звільнення.

На це незаконно обраний депутат Держдуми РФ від окупованого Криму Руслан Бальбек заявив, що рішення Міжнародного трибуналу з морського права про звільнення 24 схоплених українських моряків нічого не варте для Росії.

"Якщо суддя високої кваліфікації Міжнародного трибуналу заплутався в паперах і не бачить нічого, крім звинувачень на адресу Росії, для нас його слова і вироки ані гроша не варті", - його коментар для RT, пише Українська правда.

Зазначається, що Бальбека підтримав керівник робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному "представництві Криму" при президенті Росії Олександр Молохов. За його словами, морський трибунал в Гамбурзі не має права вимагати від Росії звільнити українських військових моряків і повернути кораблі, затримані в Керченській протоці за порушення держкордону, тому рішення виконувати не потрібно.

У свою чергу, голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і держбудівництва Андрій Клішас заявив, що рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права через інцидент в Керченській протоці не належить до юрисдикції цього суду і не може бути визнане.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ