Підтримати нас

В ООН повідомляють про ризики масового повернення українців на батьківщину

Vgoru
Автор статті
15 квітня 2022 09:13
792
Поширити:

Щодня до України повертаються 30 тисяч людей. 

Про це повідомляють сьогодні гуманітарні установи ООН із посиланням на дані Державної прикордонної служби України. Масове повернення посилює проблеми гуманітарного характеру всередині України. 

Як повідомляють в ООН, 870 тисяч українських біженців, які залишили країну після російського вторгнення, уже повернулися на батьківщину. 

За прогнозами ООН, міграція назад в Україну продовжуватиме зростати. 

“Це неминуче створить нові проблеми для гуманітарного реагування на кризу, оскільки людям буде потрібна підтримка для реінтеграції у свої спільноти або пошуку відповідних приймаючих спільнот, якщо повернення до своїх будинків неможливе або недоцільне”, - йдеться у заяві УКГВ.

На даний момент гуманітарні працівники ООН надали допомогу 2,1 мільйону українців, які потребують підтримки. Екстрений заклик Організації виділити на допомогу Україні 1,1 мільярда доларів профінансовано на 64%.

В ООН також інформують, що з початку збройного конфлікту в Україні щонайменше 11,7 мільйона людей покинули свої будинки. Понад 4,6 мільйона українців знайшли притулок в інших країнах; 7,1 мільйона людей було переміщено всередині країни.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ