Підтримати нас

В окупованому Скадовську люди рятуються від голоду дарами моря

Vgoru
Автор статті
13 травня 2022 12:33
1,329
Поширити:

Жителів окупованого Скадовська від голоду рятує морська риба. Про це у своєрідному етнографічному нарисі пишуть на сторінці NewDay.ua у Фейсбуці.

 

Автори відзначають, що ціни на м’ясо у місті зараз “непідйомні” для переважної більшості мешканців. 

“Навіть “кістки” на суп та сало багатьом людям стали не по кишені. Середня вартість свинини на ринках від 200 до 250 гривень, сало продають по 150-170 гривень”, - відзначають у дописі.

Але жителям приморського Скадовська продовольчу кризу переживати трохи легше. І все завдяки тому, що місцеві рибалки щодня пропонують на продаж свіжий улов із Джарилгацької затоки. 

Скадовчани повідомляють, що за кілограм бичків просять усього-на-всього 40 гривень. Кілограм кефалі віддають за 100-110 гривень. Відносно доступні й місцеві морські делікатеси – чорноморські креветка та краб. За 70 гривень можна придбати кілограм свіжої креветки, а за 40 гривень скадовські рибалки віддадуть цілий кілограм свіжих чорноморських крабів.

“80-річні скадовчани, які пережили Другу світову війну, пригадують, що саме риба рятувала містян та жителів приморських сіл від голоду в часи окупації та важкий повоєнний час”, - зазначають скадовчани.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ