Підтримати нас

В «Охматдит» купили експертні апарати для вентиляції легень по 2 мільйони

Автор статті
18 березня 2020 13:00
763
Поширити:

ДП «Укрмедпроектбуд» Міністерства охорони здоров’я України 13 березня за результатами тендеру замовило ТОВ «ДМ-Проект» обладнання для анестезії та реанімації на 20,53 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть Наші гроші.

До травня в «Охматдит» мають поставити сім наркозних апаратів, три апарати штучної вентиляції легенів, одинадцять дефібриляторів, дев’ять аспіраторів і шість мішків Амбу.

Серед апаратів штучної вентиляції легенів виявились німецькі експертного класу Workstation Critical Care Evita Infinity V500 по 2 млн грн за штуку. У відкритих джерелах немає даних про їх ціну у вільному продажі. Транспортний апарат штучної вентиляції легенів Hamilton-T1 (Швейцарія) купили за 912 тис грн, що відповідало $36 тисячам на момент аукціону у лютому. У відкритих джерелах зараз ціни на подібні апарати для вентиляції легень всюди приховані, що може поснюватись ажіотажним попитом через епідемію коронавірусу. Однак раніше такий апарат в Росії можна було придбати за $10 тис.

Наркозно-дихальний Perseus A500 обійшовся Охматдиту у 100 тисяч євро за лютневим курсом. У кеші гугля зберіглось оголошення про продаж такого апарату за 80 тисяч євро. В усіх випадках комплектність апаратів невідома, відтак це може вносити певну розбіжність у цінах.

Гарантійний строк становить два роки. Передбачено виплату авансу в розмірі 50%.

Ціна угоди на 0,1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 20,55 млн грн.

Єдиним конкурентом було київське ТОВ «Авідан», записане на директорку Євгенію Павлюк, співзасновником якого раніше також був Сергій Хороших з Макіївки.

Засновниками столичного «ДМ-Проекту» є львів’янин Юрій Вороняк і фірма «Ентрідел СА» («Entrydell S.A.», Швейцарія), а директором – Тарас Ткачук. Раніше партнерами швейцарської фірми у «ДМ-Проекті» були кияни Віталій та Людмила Євтушенки.

Найменування обладнання Кількість, к-т Ціна, грн./к-т із ПДВ
Наркозний апарат високого класу в комплекті: Апарат наркозно-дихальний Perseus A500 виробництва «Dragerwerk AG & Co. KGaA» (Німеччина), система нагляду за станом пацієнта Infinity Acute Care виробництва «Dragerwerk AG & Co. KGaA» (Німеччина), «Draeger Medical Systems, Inc.» (США) 1 2 782 428
Апарат штучної вентиляції легенів експертного класу Workstation Critical Care Evita Infinity V500 виробництва «Dragerwerk AG & Co. KGaA» (Німеччина) 2 2 007 427
Наркозний апарат середнього класу в комплекті: Апарат наркозно-дихальний Atlan A350 виробництва «Dragerwerk AG & Co. KGaA» (Німеччина), монітор пацієнта Vista 120 виробництва «Dragerwerk AG & Co. KGaA» (Німеччина), «Edan Instrumentd, Inc.» (Китай) 6 1 437 545
Транспортний апарат штучної вентиляції легенів Hamilton-T1 виробництва «Hamilton Medical AG» (Швейцарія) 1 911 961
Дефібрилятор-монітор Corpulsi виробництва «GS Elektromedizinische Gerate G.Stemple GmbH» (Німеччина) 11 239 252
Аспіратор Atmos C451, базовий блок, виробництва «MedizinTechnik GmbH & Co. KG» (Німеччина) 9 170 879
Мішок дихальний для дорослих MR-100 виробництва «Dragerwerk AG & Co. KGaA» (Німеччина) 6 4 048
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ