Підтримати нас

В Одеській області від простуди померло немовля

Vgoru
Автор статті
18 грудня 2018 06:35
684
Поширити:

Незважаючи на симптоми застуди у дитини, його батьки до лікарів не зверталися

В Одеській області не переживши гостру респіраторну інфекцію померло немовля, котрому не виповнилося одного року. Про це йдеться у повідомленні Одеського обласного лабораторного центру МОЗ.

"Минулого тижня в Овідіопольському районі зареєстровано летальний випадок від гострої респіраторної інфекції на дому, лабораторно підтвердженої як коронавірус, дитина до одного року", – йдеться у повідомленні.

Разом з тим медики запевнили, що по допомогу лікарів батьки не зверталися.

 

В області протягом останнього тижня загальний показник захворюваності на грип та ГРВІ, у порівнянні з попереднім, зріс на 5,4%

Найчастіше в Одеській області минулого тижня хворіли діти - понад 70% від загальної кількості випадків.

Також на 5,6% зріс показник госпіталізації хворих - за минулий тиждень госпіталізували 321 хворого проти 304 на тижнем раніше, у тому числі, 260 дітей.

Найвищими зафіксовано показники захворюваності з перевищенням обласного зареєстровані в Лиманському (1110,2), Біляївському (889,9), Овідіопольському (796,8), Роздільнянському (790,5), Іванівському (628,0) Ізмаїльському (621,0), Тарутинському (613,3), районах та мм.Чорноморську (825,5), Ізмаїлі (620,5).

У МОЗ рекомендують в умовах високої захворюваності приділяти підвищену увагу профілактичним заходам. Варто частіше провітрювати приміщення, часто мити руки і рідше доторкатися до обличчя, пити багато води, мінімізувати контакти з хворими, намагатися менше нервувати, висипатися, їсти здорову їжу і підтримувати себе в хорошій фізичній формі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ