Підтримати нас

В Новій Каховці відбувся перший тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2020»

Автор статті
24 лютого 2020 04:00
596
Поширити:

І знову дитяча бібліотека Нової Каховки, що на Херсонщині, зібрала тих, хто любить читати.

Звісно, сюди приходять ті, хто любить читати завжди, але тепер були особливі серед читачів – учасники І туру Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2020», повідомляє Online НК.

Учні шостих та сьомих класів ЗОШ №4, НВК №2 та Новокаховської гімназії, всього 17 дітей. До усіх присутніх звернулася завідуюча міської бібліотеки для дітей Валентина Карпенко, яка привітала учасників конкурсу та побажала всім успіху.

А далі усі присутні: і діти, і бібліотекарі, і компетентне журі у складі Карпенко В.І., Баюк Г.Ф. – вчителя зарубіжної літератури ЗОШ №4 та Гайдай С.В. – провідного бібліотекаря міської бібліотеки для дітей слухали про коней та котів, про подорожі до центру Землі, про веселих бешкетників, про життя в інтернаті та дитячу дружбу, про «крадійку книжок», про добро і зло…

Кожна дитина принесла на конкурс свій «Читацький щоденник», в якому були записані відгуки на чотири прочитаних книжки – сучасної зарубіжної та української літератури. Тішить те, що діти вільно володіють українською мовою, вміють робити власні висновки та висловлювати власні судження про прочитане та навіть зображують їх у яскравих малюнках.

Переможцями стали: Будкевич Дар’я – учениця 7-А класу та Косован Варвара – учениця 6-А класу. Обидві дівчинки навчаються у гімназії. Кожен із учасників отримав «Сертифікат учасника» та солодкий приз.

Міська бібліотека для дітей вітає читачів-учасників, кожного, хто долучився до читання та бажає успіху переможцям у II етапі конкурсу, який відбудеться вже зовсім скоро, у березні місяці. Їх чекає ще читання чотирьох нових книжок, які потрібно буде представити на суд журі. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ