Підтримати нас

У Новій Каховці відбудуться Дні світового кіно

Автор статті
07 вересня 2020 08:00
769
Поширити:

Влітку 2020 року в Нову Каховку повернулося кіно під відкритим небом.

Сеанси організувало комунальне підприємство "Агенція регіонального розвитку": щотижня в Літньому кінотеатрі глядачі можуть подивитися або класичні фільми, або новинки артхаусу, або загальновизнані бестселери.

Традиція переглядів продовжиться 10-12 вересня, коли в Літньому кінотеатрі відбудеться міні-фестиваль під назвою "Дні українського кіно".

Як коментують організатори, цю подію вони приурочили до 126-ї річниці від дня народження кінорежисера і письменника Олександра Довженка (10 вересня) та Дня українського кіно (12 вересня).

“Ідея відновити кінопокази в Літньому театрі прийшла до нас торік, після проведення фестивалю документального кіно «Docudays UA», - розповів на пресконференції директор АРР В'ячеслав Костенюк. - Нам трохи завадила пандемія, але 17 липня в Літньому все-таки відбувся перший сеанс. У липні-серпні ми показали 7 фільмів, які подивилися близько 1,5 тисячі глядачів.

Наступні покази ми вирішили присвятити українському кіно, адже 10 вересня відзначатиметься 126-та річниця від дня народження Олександра Довженка, - говорить керівник проекту Олексій Масюткін. - Протягом трьох днів демонструватимуться лише українські стрічки, а розпочнемо з відреставрованої версії фільму Довженка «Земля», музичний супровід до якого записав етно-гурт «Даха Браха».

11 вересня в кінотеатрі демонструватимуть минулорічну комедію «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукіча, яка отримала численні національні і європейські кінонагороди.

Завершаться Дні українського кіно 12 вересня показом українського істерну «Дике поле», знятого за романом Сергія Жадана «Ворошиловград». Представить фільм режисер Ярослав Лодигін, який спеціально для цього відвідає Нову Каховку, - підсумував Олексій Масюткін.

Загалом у вересні АРР планує показати у Літньому 6 фільмів, вхід — вільний.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ