Підтримати нас

В Новій Каховці мешкає 390 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Автор статті
26 квітня 2020 08:00
695
Поширити:

26 квітня виповнюється 34 річниця, як в Україні сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства – аварія на Чорнобильській АЕС.

Масштаб забруднення навколишнього середовища в декілька сотень разів перевищував викид при вибуху ядерної бомби. Ця катастрофа забрала життя десятків тисяч людей та завдала непоправної шкоди здоров’ю мільйонів. Сотні тисяч мешканців змушені були покинути свої домівки. До цього часу Україна спільно з міжнародною спільнотою, витрачаючи значні ресурси, бореться з наслідками аварії.

У Новій Каховці на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення на сьогоднішній день знаходиться 390 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в тому числі ліквідаторів – 130 осіб, потерпілих – 165 осіб, вдів – 18 та 73 дитини віком до 18 років, повідомляє Online НК.

У рамках чинного законодавства та виходячи з соціально-економічного становища країни й фінансових можливостей Державного та місцевого бюджету для них передбачені пільги, компенсації та гарантії. У 2019 році отримали санаторно-курортне лікування 15 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії та виплачено компенсацію замість санаторно-курортного лікування для 13 осіб. У цьому році планується оздоровити 13 постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС 1 категорії та уже виплачено компенсацію замість санаторно-курортного лікування для 6 осіб. З початку року 37 осіб отримали безоплатні ліки за рецептами лікарів на загальну суму 20102,65 гривень.

До Дня трагедії було надано гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів для 50 осіб, які потребують допомоги з числа потерпілих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ